Заловиха подбудител на акцията на "Олд Трафорд"


Н. Гавазов

Заловиха подбудител на акцията на

Полицията в Манчестър разкритикува действията на феновете преди мача от 34-ия кръг на английската Висша лига между Манчестър Юнайтед и Ливърпул, който беше отложен поради протеста на феновете на "червените дяволи", който прерасна в нахлуване на "Олд Трафорд", съобщава Goal.

Към момента се знае, че са ранени 6 полицаи. Един от служителите на реда е получил нараняване на окото, друг е бил ранен от хвърлени бутилки от тълпата, третият е бил ритан и влачен през терена.

Тъй като ситуацията ескалира до краен предел, трябваше да бъдат разположени допълнителни сили и да бъдат привлечени полицаи от съседни райони, които да подпомагат органите на реда в Манчестър.

В резултат на това вече е арестуван 28-годишен мъж, който може да е подбудител на тази протестна акция и отговорен за нападенията срещу полицаи.

"Поведението, демонстрирано на този протест, бе просто ужасно. Служителите просто се опитваха да си свършат работата и да насърчават мирен протест, но някои от присъстващите бяха враждебни, като ясно показаха, че тази акция не е мирна, противно на желанията на мнозинството от онези, които участваха в нея", заяви един на полицаите в Манчестър.

  Сподели
320