Гуардиола: Ще страдаме срещу ПСЖ


Н. Гавазов

Гуардиола: Ще страдаме срещу ПСЖ

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че отборът му ще трябва да "страда" срещу ПСЖ в реванша от полуфиналите в Шампионска лига.

Блестяща игра през второто полувреме позволи на гражданите да спечелят с 2:1 първата среща, но Гуардиола не смята, че реваншът ще бъде толкова лесен, колкото тези 45 минути.

"Не можете да играете всички 90 минути така, както направихме през  второто полувреме (в Париж). Това няма да се случи. Ще ни бъде трудно, ще трябва да страдаме. Сигурен съм, че ще реагираме добре на това и ще се приспособим. Мислено трябва да си представиш какво трябва да направиш.

Това не е по-различно от това, което правим през последните осем месеца. Не изискваме нищо специално. Във Висшата лига винаги ви е много трудно, то е на същото ниво като в мачовете срещу ПСЖ, да други мачове в Шампионска лига също бяха сложни.

За да направите това, което направихме този сезон, трябва да запазите спокойствие в трудни моменти, да вземете топката и да се опитате да усетите ритъма, стремейки се към победа в мача. Резултатът зависи от това колко големи са шансовете ви. Играчите трябва да са готови да направете крачка напред и колективно да си кажете: "Искаме да спечелим мача".

Те имат изключителен отбор и всеки го знае. Те могат да създадат нещо неочаквано за всеки. Разбира се, имам предвид качествата им, но впечатленията ни от това, на което са способни, са все още свежи. В същото време научихме как ние сами можем да бъдем добри.

Утре в осем вечерта ще опитаме отново. Това няма да е трудно", заяви Гуардиола.

  Сподели
420