ВЛ излезе с изявление за Ман Юнайтед - Ливърпул


Н. Гавазов

ВЛ излезе с изявление за Ман Юнайтед - Ливърпул

Ръководството на английската Висша лига излезе с изявление относно отлагането на мача от 34-ия кръг на Манчестър Юнайтед - Ливърпул.

"След нарушение на безопасността на стадион "Олд Трафорд“, мачът Манчестър Юнайтед срещу Ливърпул е отложен. Това е колективно решение на полицията, двата клуба, ръководството на английската Висша лига и местните власти.

Сигурността на всички, както вътре, така и извън стадион "Олд Трафорд“, остава първостепенна. Разбираме и уважаваме силата на чувствата на феновете, но осъждаме всички актове на насилие, престъпни щети и нападения, особено предвид свързаните с тях карантинни нарушения. Има много канали, по които феновете да изразят мнението си, но действията на някои от тях, които видяхме днес, нямат оправдание.

Ние съчувстваме на полицията и стюардите, които трябваше да се справят с опасна ситуация, която не би трябвало да има място във футбола. Новата дата на мача ще бъде обявена по-късно", се казва в изявление на Висшата лига.

Напомняме, че фенове на Манчестър Юнайтед излязоха на протест преди срещата с Ливърпул по-рано днес. Първо феновете организираха митинг близо до стадиона, а след това част от запалянковците нахлуха на "Олд Трафорд".

  Сподели
168