Клоп: Трябва да победим Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Клоп: Трябва да победим Ман Юнайтед

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели очакванията си за мача от 34-ия кръг на  Висшата лига на Англия срещу Манчестър Юнайтед.

"Ливърпул е длъжен  да победи на "Олд Трафорд". Повече от 100 процента. Ако не спечелим, тогава ще загубим шансове за евротурнирите.

Когато играете в четвъртък и неделя всяка седмица, свиквате с този график, но разбира, то не помага. Това е трудно предизвикателство за Манчестър Юнайтед. В петък и събота те се възстановяват и след това играят отново. Те нямат способността да правят тактически промени, но не мисля, че искат да направят това сега.

Очаква ни труден, напрегнат мач. Гледахме полуфинала в Лига Европа, в които Манчестър Юнайтед победи Рома. Манкунианците бяха добри! Особено когато им е позволено да играят. В четвъртък те просто летяха през терена.

Сигурен съм, че Манчестър Юнайтед все още смята, че има шанс да спечели Висшата лига. И двата отбора се нуждаят от победа в предстоящата среща и това е добра рецепта за страхотен мач “, заяви Клоп.

Отборът на Юрген Клоп има  54 точки в 33 мача и заема шесто място в класирането на английската Висша лига 2020/2021. Манчестър Юнайтед (67) е на второ място.

Мачът Манчестър Юнайтед - Ливърпул ще се проведе в неделя, 2 май. Срещата започва в 18:30 часа българско време.

  Сподели
487