ВЛ иска спиране на мачовете по време на Рамадана


Н. Гавазов

ВЛ иска спиране на мачовете по време на Рамадана

Представители на Висшата лига настояват всички рефери в лигата да обсъждат с капитаните на двата отбора преди вечерните срещи приема на храна и вода за мюсюлманските футболисти по време на свещения за мюсюлманите месец Рамадан, съобщи Sky Sports.

Съветът към съдиите е да се разберат с капитаните за евентуална пауза в срещата, което ще позволи на мюсюлманските играчи да прекъснат поста в подходящ момент. Висшата лига се ангажира да гарантира, че всеки мюсюлманин има възможност да пие енергийна напитка по време на бъдещите вечерни мачове през месец Рамадан.

Преди мача си в понеделник Лестър и Кристъл Палас се договориха с рефера Греъм Скот, че ще има пауза в двубоя им половин час след старта, за да се позволи на играчите Уесли Фофан и Шейх Куяте да прекъснат своя пост в Рамадан. Вратарят на гостите  Висенте Гуаита отложи удара от вратата, за да позволи на играчите да вземат енергийни напитки край терена.

Правилата на Висшата лига винаги са допускали пауза в двубоя, ако капитаните на двата отбора са се съгласили да го направят. Сега обаче ръководството на лигата иска това да се превърне в стандартна дискусия преди мача, подобно на договарянето дали всеки тим ще коленичи преди началото на срещата.

Следващият мач, в който това може да се случи, е срещата между Саутхемптън и Лестър.

  Сподели
444