Юнайтед получил приоритетни права върху новия Меси?


Н. Гавазов

Юнайтед получил приоритетни права върху новия Меси?

Манчестър Юнайтед е сключил съглашение с Килмес и Порто за правото на приоритет при закупуването на 17-годишният аржентинец Хуан Мануел Итурбе, съобщава сайта sportsvibe.co.uk. Нападателят, който има и парагвайско гражданско и често е наричан "новият Меси", в момента играе за аржентинския Килмес, след като дойде миналото лято от парагвайския Серо Портеньо. Според информацията, той се е съгласил да подпише договор с Порто при навършване на 18-годишна възраст, което ще стане през юни тази година.

Агентът на играчът Густаво Маскарди съобщи, че португалският клуб ще заплати за клиента му 800 000 паунда, които ще бъдат поделени между Килмес и Серо Портеньо. Играчът и семейството му ще получат също така сумата от 400 000 паунда като обезщетение.

Според източници близо до футболиста, Итурбе е решил да премине в Порто, а след това ще има възможност да сключи договор и с Манчестър Юнайтед. Клубът от „Олд Трафорд" вече е подписал съглашение с агента на играча, който организира също така преминаването на Бебе, Андерсон и Кристиано Роналдо в отбора на Сър Алекс. Според това съглашение, Юнайтед има право на приоритет пред който и да е друг клуб при подписване на дългосрочен договор с Итурбе.

Предполаага се, че сумата по бъдещия трансфер е около 10 милиона паунда, като по-голяма част ще прибере Маскарди за ролята му в този сложен трансфер.

 

  Сподели
133