Евертън връща Коутиньо в Ливърпул


Н. Гавазов

Евертън връща  Коутиньо в Ливърпул

Вторият опит на бразилския халф Фелипе Коутиньо да заиграе в Барселона, най-вероятно ще доведе до същото като първия - преминаването на играча в друг клуб.

Сериозна травма на менискус извади играча от строя през цялата втора половина на този сезон, в резултат на което представянето му в 14 изиграни мача (792 минути), три гола и две асистенции ще останат, очевидно, непроменени до края на битките на клубно ниво.

Струва си да се припомни, че подобен ход на събитията през сезон 2018/19 доведе до факта, че бразилският футболист бе изпратен под наем в Байерн Мюнхен, въпреки 135-те милиона евро, похарчени година и половина по-рано за трансфер на играча от Ливърпул.

Както стана известно на испанското издание на Marca, сценарият с промяната на клубната регистрация на Коутиньо, но вече на постоянна основа е напълно възможен за изпълнение в близко бъдеще.

Във всеки случай това се показва от интереса на отбора от същия град Ливърпул, но този път няма да става въпрос за едноименния клуб, а за Евертън.

Офертата на "карамелите“ за футболиста е 40 милиона евро, което в условията на финансовата криза в каталунския клуб не изглежда толкова лошо предложение за 28-годишен футболист, който не е успял напълно да се разкрие.

В същото време източникът споменава за успешен опит от трансферно взаимодействие между клубовете под формата на трансферите на Андре Гомеш, Люк Дине и Йери Мина, всеки от които сега е важна част от тима  на Карло Анчелоти.

Завръщането на бразилския халф в строя е планирано за 24 май 2021 година.

  Сподели
266