Хендерсън: Благодарение на феновете успяхме да спрем Суперлигата


Н. Гавазов

Хендерсън: Благодарение на феновете успяхме да спрем Суперлигата

Полузащитникът и капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън говори за ролята на феновете при излизането на отбора от Европейската Суперлига.

"Добре е, че Ливърпул отпадна от Суперлигата и сегашната им концепция рухна. Това е чудесно за футбола. Важно е също така, че нашите собственици, от името на Джон Хенри, искрено се извиниха. Хората може да не са съгласни с мен, но мисля, че нашето ръководство прави прекрасни неща за Ливърпул. Можете да не се съгласите с това и аз уважавам вашето мнение. Но моето мнение се основава на моя опит с тези хора.

От друга страна, това, което сега е важно за отбора и клуба е, че отношенията ни с нашите фенове се укрепват. Трябва да се уверим, че защитаваме тясната връзка, която е толкова важна за успеха, който имахме през последните няколко сезона. Комуникацията между фенове и играчи е от съществено значение.

От март 2020 г. наистина много ни липсват феновете ни. Надявам се, че никога да не бъда човекът, който приема подкрепата им за даденост, но сега повече от всякога оценявам нашите фенове. Футболът на професионално ниво не означава нищо без тях.

Ако има нещо положително в тази ситуация в Суперлигата, то е, че силата на феновете е призната в целия си блясък. Прекратяването на нашето участие в този турнир бе вашата победа - показахте, че не можете и не трябва да бъдете пренебрегвани.

Като се има предвид колко тежки бяха последните 12 месеца за всички, не искам да рискувам да запазвам надежда и очаквания, особено в момент, когато коронавирусът все още ни създава толкова неудобства. Но е ясно, че сме готови скоро да върнем феновете на стадионите. Това е информацията, която ми носи радост, дори след наистина трудна седмица.

На никой никога не трябва да се напомня за силата и важността на феновете, но да се налага да играем без тях повече от една година ни удари толкова силно. Феновете на Ливърпул, които се завръщат на "Анфийлд", според мен ще бъдат причина за празнуване повече от който и да е трофей, който сме спечелили", заяви Хендерсън.

  Сподели
224