Удуърд не е участвал старта на Суперлигата


Н. Гавазов

Удуърд не е участвал старта на Суперлигата

Вицепрезидентът на Манчестър Юнайтед Ед Удуърд е научил за старта на Европейската Суперлига само ден преди официалното съобщение.

Напомняме, че в неделя вечер бе обявено, че  Юнайтед е  един от основателите на Суперлигата. Според The ​​Guardian окончателното решение за стартиране на проекта е взето без Удуърд.

Удуърд, който до началото на тази седмица доскоро беше в ръководството на Европейската клубна асоциация (ECA), се надяваше, че ЕСА ще се споразумее с УЕФА за нов формат за Шампионска лига и това ще попречи на създаването на Суперлигата.

Когато Ед научава, че Суперлигата е получила зелена светлина, той осъзнава, че не може да подкрепи този недовършен проект, където 15-те клуба-основатели, включително Юнайтед, ще имат гаранции да участват в състезанието, независимо от резултатите.

Неспособен да подкрепи този турнир, лишен от състезателен дух, в понеделник Удуърд подаде оставка, което бе потвърдено на следващия ден - заедно с излизането на "червените дяволи" от проекта.

Всъщност процесът на вземане на решения в Суперлигата за Юнайтед е бил воден от съсобственика Джоел Глейзър, който бе назначен за вицепрезидент на мъртвороденото състезание.

Що се отнася до Удуърд, той е отворен за завръщане във футбола. А срещата на Ед с британския премиер Борис Джонсън на Даунинг Стрийт миналата седмица не е била за Суперлигата, а за връщането на феновете на стадионите.

  Сподели
237