Фернандиньо: Футболът победи


Н. Гавазов

Фернандиньо: Футболът победи

Капитанът на Манчестър Сити Фернандиньо нарече отказа на английските клубове да участват в Европейската суперлига "победа за футбола".

След волевата победа над Астън Вила с 2:1, Фернандиньо попадна в заглавията на европейския футбол през последните дни, признавайки, че играчите на Сити са против решението на своя клуб да се присъедини към Суперлигата.

За щастие бе избегната открита конфронтация. 35-годишният бразилец се радва, че здравият разум е надделял.

"Сътвори се някаква лудост, откакто загубихме от Челси във ФА Къп в събота. Момчетата бяха малко съкрушени. След това дойдоха новините за Суперлигата. Малко бяхме изненадани, но в крайна сметка бе взето правилното решение.

Мисля, че всички, които обичат футбола, не са подкрепили Суперлигата, включително нашите играчи и нашия клуб. Толкова се радваме, че всичко бе променено. Определено бе малка изненада за всички.

Разбира се, това бе трудна ситуация. Искахме да разберем причините, искахме да кажем, че сме против, но разговаряхме между играчите и всички се съгласиха да изчакат, докато клубът излезе с изявление. В крайна сметка, футболът спечели", заяви Фернандиньо.

  Сподели
182