Стана ясно защо Удуърд е подал оставка


Н. Гавазов

Стана ясно защо Удуърд е подал  оставка

Ед Удуърд е бил принуден да подаде оставка като вицепрезидент на Манчестър Юнайтед, отказвайки да подкрепи инициативата на семейство Глейзър за създаване на Европейска Суперлига.

Според Daily Star, първоначално Удуърд не само е подкрепил идеята за Суперлигата, но и активно участва в развитието на този проект.

Мащабът на скандала, който гръмна в цяла Европа след съобщението за създаването на Суперлигата принуди Удуърд да промени решението си. В понеделник Ед се е обадил на съсобственика на Юнайтед Джоел Глейзър, който бе назначен за вицепрезидент на новото състезание, и заяви, че вече не иска да участва.

Уудуърд нямаше друг избор, освен да подаде оставка, която бе обявена почти едновременно с излизането на "червените дяволи" от Суперлигата.

Пресата съобщи, че Удуърд е решил да напусне Юнайтед преди няколко месеца, но източникът твърди, че напускането на Ед се дължи единствено на провала на проекта Суперлига.

49-годишният Удуърд е осъзнал, че е допуснал "една от най-големите грешки в професионалната си кариера", когато реши да превърне Юнайтед в закрито състезание и предизвика разрив в света на футбола.

Последната капка за Удуърд бе, че собствениците на клубовете-основатели на Суперлигата се скриха два дни след съобщението за създаването на състезанието, без да излизат публично и без да обясняват своите мотиви и ползи за футбола от появата на друг турнир.

Сега бившият счетоводител и инвестиционен банкер дълбоко съжалява за направеното и се надява, че оставката му поне ще покаже на хората, че може да признае грешки.

Уудуърд също се опасява, че отношенията между "голямата шестица" и останалите клубове от Висшата лига никога няма да бъдат възстановени.

Удуърд вече няма да присъства на мачовете на Юнайтед и няма да напусне клуба в края на 2021 г., както бе официално обявено, а още  през лятото.

  Сподели
329