ВЛ даде ултиматум на ръководствата на "голямата шестица"


Н. Гавазов

ВЛ даде ултиматум на ръководствата на

Ръководителите на английските клубове, които се присъединиха към проекта на Европейската Суперлига, получиха ултиматум за скорошното си оттегляне от ключовите комитети на английската Висша лига.

Според Sky Sports изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс се е свързал с председателя на Челси Брус Бък и изпълнителния директор на Арсенал Винай Венкатешам днес, за да ги помоли да се оттеглят от позициите си в работните групи на лигата.

Източникът каза, че Mастърс е помолил Бък, който е член на Комитета за одит и възнаграждения на Висшата лига, и Венкатешам, който е член на Стратегическата консултативна група на клубовете (CSAG), да напуснат доброволно или да бъдат уволнени.

Според запознати шефът на Манчестър Сити Феран Сориано също е бил помолен да напусне CSAG. Висшата лига възнамерява да осигури напускането на Ед Удуърд (председател на Манчестър Юнайтед) и Том Вернер (подобна позиция в Ливърпул) от Консултативната група по излъчване.

Проектът на Европейската Серлига означава създаването на една лига, в която ще участват 20 от най-добрите клубове в Европа. Английски клубове като Арсенал, Челси, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Тотнъм потвърдиха участието си в Суперлигата.

Вчера, 20 април и шестте английски клуба напуснаха проекта, ефективно разрушавайки идеята за провеждане на този турнир.

  Сподели
107