Джоел Глейзър се извини


Н. Гавазов

Джоел Глейзър се извини

Съсобственикът на Манчестър Юнайтед Джоел Глейзър се извини на феновете на своя клуб за скандала с Европейската Суперлига.

Вчера Юнайтед обяви за оттеглянето си от проекта Суперлига, а също така обяви и за оставката на вицепрезидента Ед Удуърд, който, както предположи експертът на Sky Sports Гари Невил, собствениците на клуба просто оставиха да бъде разкъсан от тълпата.

И днес Джоел Глейзър, който преди това бе назначен за вицепрезидент на Суперлигата, въпреки това реши да последва примера на Арсенал и Ливърпул, като поиска прошка от феновете.

"През последните дни станахме свидетели на голямата страст, която генерира футболът, както и на дълбоката отдаденост на нашите фенове към този страхотен клуб.

Много ясно казахте, че сте против Европейската Суперлига и ние чухме. Сгрешихме и искаме да покажем, че можем да оправим нещата.

Разбирам, че ще отнеме време за заздравяването на тези рани и ожулвания и аз лично съм решен да възстановя доверието на нашите фенове и да се поуча от посланието, което толкова убедително ни изпратихте.

Продължаваме да вярваме, че европейският футбол трябва да бъде по-устойчив на всички нива на пирамидата. В същото време напълно разбираме, че Суперлигата не е било правилното решение.

В стремежа си за по-солидна основа не успяхме да покажем достатъчно уважение към вкоренените традиции на играта: промоция, изпадане, пирамида. И съжаляваме, че това се случи.

Представляваме най-великия клуб в света и се извиняваме безрезервно за безпокойството през последните дни", заяви Глейзър.

  Сподели
341