Челси обяви за оттеглянето си от Европейската Суперлига.


Н. Гавазов

Челси обяви за оттеглянето си от Европейската Суперлига.

"Челси може да потвърди, че е започнал официални процедури за оттегляне от групата, подготвяйки планове за Европейската Суперлига. След като се присъединихме към групата в края на миналата седмица, имахме време да разсъждаваме изцяло по този въпрос и решихме, че по-нататъшното ни участие в тези планове няма да бъде в интерес на клуба, нашите фенове или футболната общност като цяло", се казва в изявление на Челси на официалния сайт на клуба.

Това прави Челси последният клуб от Висшата лига, който официално напуска Суперлигата. По-рано това съобщиха Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Тотнъм, Ливърпул и Арсенал.

Проектът на Европейската Суперлига означаваше създаването на една лига, в която ще участват 20 от най-добрите клубове в Европа. Първоначално участието в Суперлигата бе потвърдено от такива топ клубове като Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Барселона, Интер, Ювентус, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Тотнъм. Турнирът е замислен като противотежест на Шампионската лига.

  Сподели
125