Глобален спонсор разтрогна с Ливърпул


Н. Гавазов

Глобален спонсор разтрогна с Ливърпул

Един от спонсорите на Ливърпул разтрогна договора си с клуба на фона на новините за участието на отбора в създаването на Европейската Суперлига.

"TRIBUS Ltd, като официален глобален партньор на футболен клуб Ливърпул и член на семейство на отдадени фенове през целия живот за клуба със седалище в град Ливърпул, декларира, че не може да подкрепи желанието на собствениците на клуба да участват в новото състезание - Европейската Суперлига.

Нашите ценности са в челните редици на всичко, което правим, поради което ще излезем от партньорството си с Ливърпул. Футболът принадлежи на феновете и ни обединява всички, той никога не е било предназначено в полза на тесен кръг от хора“, се казва в съобщение за пресата на TRIBUS.

Проектът на Европейската суперлига означаваше създаването на една лига, в която ще участват 20 от най-добрите клубове в Европа. Първоначално участието в Суперлигата бе потвърдено от такива топ клубове като Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Барселона, Интер, Ювентус, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Тотнъм Хотспур. Турнирът е замислен като противотежест на Шампионската лига.

  Сподели
293