Историята се повтори, последният победи първия (видео)


Т. Михайлов

Историята се повтори, последният победи първия (видео)

Последният във Висшата лига Уулвърхемптън нанесе първа загуба на лидера Манчестър Юнайтед през сезона, побеждавайки го с 2:1 на “Молиню Стейдиъм”. Историята се повтори, тъй като преди 7 години именно Уулвс удари “червените дяволи” и тогава двата тима бяха на същите позиции.

Срещата започна по страхотен начин за Манчестър Юнайтед като още във 2-ата минута тимът поведе след прекрасен гол на Луис Нани, който навлезе в наказателното поле, залъга с тяло и стреля във вратата на Хенеси. Това сякаш отпусна гостите и в 11-ата минута Елокоби изравни с глава след бързо изпълнен корнер и центриране на Джарвис.

Първата част бе равностойна но в 40-ата минута Уулвърхемптън нанесе нов удар. Този път след центриране от фаул Кевин Дойл наказа Ван дер Сар. Вероятно фрапантните грешки за Юнайтед при статични положения могат да се оправдаят с контузията, която Рио Фърдинанд получи при загрявката преди мача. Той бе заменен от Еванс.

През второто полувреме Манчестър Юнайтед контролираше повече топката, но не съумя да създаде чисто положение. Сър Алекс предприе смени, пускайки в игра Скоулс и Ернандес, вместо Карик и Бербатов, но и това не даде резултат. Домакините от Уулвърхемптън стояха много добре в защита и заслужиха трите точки като отново взеха скалп на фаворит за титлата.

Видео: Тук

  Сподели
141