Погба иска от Ман Юнайтед по 800 000 паунда на седмица


Н. Гавазов

Погба иска от Ман Юнайтед по 800 000 паунда на седмица

Полузащитникът Пол Погба поиска нов договор от Манчестър Юнайтед, според който общите му доходи ще бъдат  близо 800 хиляди лири на седмица.

Миналият уикенд бе  съобщено, че агентът Мино Райола иска да направи нападателя Ерлинг Холанд първият футболист в света, който печели 1 милион британски лири на седмица.

По случайност Погба също е клиент на Райола, а апетитът на Мино към 28-годишния халф на френския национален отбор не е много по-малък.

Райола се чувства господар в тази ситуация, тъй като договорът на Погба изтича през юни 2022 г. Ако Юнайтед не отговори на желанията на Мино, ще рискува да загуби Пол без никаква компенсация в края на следващия сезон.

Както съобщава Daily Star в ексклузивна статия, Райола вече е изразил исканията си пред "червените дяволи". Погба се нуждае от основна заплата от 500 000 британски лири на седмица, както и щедър дял от правата си върху имиджа.

Общо говорим за сума, близка до 800 хиляди лири на всеки седем дни. И е много важно за Райола да постигне  такива условия за Погба, защото това вероятно ще бъде последният голям договор в кариерата на Пол - за разлика от Холанд.

Сред останалите клубове само ПСЖ можеше да даде такава заплата. Ситуацията на Погба обаче се следи и от Реал Мадрид,  и от Ювентус.

  Сподели
437