Тухел: Успяхме да отговорим на Ман Сити за 90 минути


Н. Гавазов

Тухел: Успяхме да отговорим на Ман Сити за 90 минути

Мениджърът  на Челси Томас Тухел заяви, че отборът му е успял да намали изоставането от  Манчестър Сити с 90 минути в полуфиналната среща на ФА Къп.

Голът на Хаким Зиеш донесе на Челси победа с 1: 0 над Сити в събота на "Уембли", а Тухел вижда тази победа напълно заслужено.

Томас се радва, че отборът му е успял да отговори на високото ниво на "гражданите"  в един мач и иска да направи това на по-голяма дистанция, но "сините“ ще се придвижат към целта си стъпка по стъпка.

"Ако играете срещу Пеп (Гуардиола), знаете, че играете на най-високо ниво в Европа, защото той беше неподражаем в Барселона, Байерн и сега в Сити.

Отборите му са еталон и можете да се убедите  в това във Висшата лига. Нашата цел бе да им отговорим за 90 минути, защото това е възможно, ако наберете добър ход.

Заслужихме да спечелим, което е най-важното. Бяхме активни, а не пасивни. Заслужихме да победим срещу евентуално най-добрия треньор в света и определено един от най-добрите отбори в света. Много сме доволни от нашата игра и тази победа ще даде голям тласък на нашето самочувствие и нашето развитие.

Имаме млад отбор с млади играчи, така че е важно за нас да имаме този опит заедно. Той винаги е бил в моята кариера. Не забягвай мислено прекалено напред. Не вдигайте твърде много залозите. Не гледайте целите, които са в бъдещето. На такова ниво просто трябва да сте готови постоянно да вървите напред, непрекъснато да напредвате.

Като треньор, персонал и всеки играч в този клуб ми е необходима пълна всеотдайност, за да преуспея на най-високо ниво. Изисквам това от себе си и от всички.

В това е целият смисъл. Ако искате да постигнете някои цели, да покорите планински връх, тогава по-добре започнете да действате. Ако просто мислите за върха, това няма да доведе никъде. Трябва да се движиш, а всяко пътешествие започва с първа стъпка. Не се занимавайте с ненужни неща, движейки се стъпка по стъпка.

Днес нашата цел беше да намалим разстоянието до Сити с 90 минути. Това бе голяма цел. Бяхме много фокусирани и се справихме много добре, така че следващата голяма цел е да забравим тази среща и този успех, като се фокусираме изцяло върху ключовата седмица във Висшата лига", заяви Тухел.

  Сподели
207