Нюкасъл с феноменален обрат срещу Арсенал (видео)


Т. Михайлов

Нюкасъл с феноменален обрат срещу Арсенал (видео)

Нюкасъл постигна феноменален обрат срещу Арсенал и за едно полувреме навакса 4 гола за крайното 4:4. “Топчиите” започнаха феноменално и до 26-ата минута Уолкът, Джуру и на два пъти Ван Перси сякаш бяха решили мача. Два гола от дузпи на Джоуи Бартън и по едно попадение на Бест и Тиоте донесоха точката за “свраките”. Абу Диаби бе изгонен в 49-ата минута, а съдиите направиха много грешки.

Още в 1-ата минута Уолкът бе изведен от Аршавин, напредна бързо и заби кълбото в далечняи ъгъл. Само две минути по-късно Джуру удвои с глава след центриране от фаул на Арпавин. В 10-ата минута Ван Перси бе намерен от Уолкът и резултатът стана класически. В 29-ата минута холандецът засече с глава центриране на Саня за 4:0. В началото на втората част Диаби бе изгонен за удар в гърба на Бартън и това даде началото на обрата.

В 69-ата минута Джоуи Бартън намали от дузпа, отсъдена за фаул на Кошчелни срещу Бест. Веднага след това Нолан удари Шчесни в гръб, но не бе изгонен. В 74-ата минута Бест вкара гол, който бе неправилно отменен заради засада, но веднага след това стрелецът намали на 2:4. В 83-ата минута бе дадена скандална дузпа за Нюкасъл, реализирана от Бартън. Само 3 минути по-късно Тиоте намери мрежата с удар от воле от около 25 метра. Нюкасъл бе близо и до пълен обрат, а в края гол на Ван Перси бе отменен заради тънка засада.

Изпуснатите 2 точки оставиха Арсенал на втора позиция на 4 зад лидера Манчестър Юнайтед, който е с мач по-малко. Трети е Манчестър Сити, на точка зад “топчиите”. Нюкасъл е 10-ти.

Видео: Тук

  Сподели
158