Шиърър: Кейн ще напусне това лято или ще остане завинаги в Тотнъм


Н. Гавазов

Шиърър: Кейн ще напусне това лято или ще остане завинаги в Тотнъм

Най-добрият голмайстор на Висшата лига за всички времена Алън Шиърър заяви, че идващото лято ще бъде определящ момент за кариерата на нападателя на Тотнъм Хари Кейн.

Ако Тотнъм не победи Манчестър Сити във финала за Купата на лигата през следващата седмица, Кейн ще отпразнува 28-ия си рожден ден през юли като един от най-добрите нападатели в света, но без трофеи на клубно ниво.

Шиърър, чийто единствен трофей в кариерата е титлата във Висшата лига, спечелена с Блекбърн, предупреждава Кейн предварително, че никой няма да похарчи цяло състояние за него след една година.

"Имам прекалено голямо уважение към Хари като играч и като човек, който да го съветва за решения, което както знам от собствения си опит, рядко е очевидно и в крайна сметка изобщо може да не е негово.

Обаче бих казал следното: ако той ще си тръгне, тогава изглежда, че това ще се случи това лято или изобщо няма да стане. След три месеца Хари ще бъде на 28 и затова мисля, че наближава ключов момент.

Той е на върха си, той е зрял играч, той е абсолютна гаранция за голове, където и да играе, той е обратното на риска, но клубът, който го купува, трябва да иска три или четири от най-добрите му години в замяна на прекомерната такса за трансфер.

Време е да решим. След 12 месеца неговият трансфер ще бъде по-труден за оправдание.

Големите играчи не познават засищане. Те винаги искат повече и се стремят към това. А Хари е страхотен играч и затова ми се струва, че той и Тотнъм наближават към решаващ момент. Ще остане ли или ще си отиде? Ще дадат ли него каквото иска?", заяви Шиърър.

  Сподели
262