Клоп разказа, дали е уверен в попадане в ШЛ


Н. Гавазов

Клоп разказа, дали е уверен в попадане в ШЛ

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп оцени шансовете на отбора да попадне в Шампионска лига след резултатите от настоящия сезон във Висшата лига. Вчера, 14 април, английският клуб отпадна от Шампионска лига, след като не успя да преодолее Реал Мадрид в четвъртфиналите.

"Ние не сме глупави. Искаме да получим това, което спечелим. Ако не го спечелим сами, ще уважим ситуацията. Ние се фокусираме върху това, което можем и трябва да направим. Не е лесно. Все още не сме сред първите четири и ще играем с Лийдс в понеделник. Ще бъде тежък мач. Лийдс е най-добрият физически годен отбор във Висшата лига, така че самите ние ще трябва много да тичаме.

Уверен ли съм, че ще успеем да стигнем до Шампионска лига? Не става въпрос за увереност. Сигурен съм, но това не означава, че ще се озовем там. Знаем колко точки имаме, знаем ситуацията в таблицата. Не искаме да говорим много за това.

Това е лош момент. Играхме добре в крайна сметка и грабнахме победата в мача с Астън Вила, играхме добре с Арсенал и не толкова добре с Реал, въпреки че не играхме зле", заяви Клоп.

  Сподели
371