Тухел: Дойде време да се печелят трофеи


Н. Гавазов

Тухел: Дойде време да се печелят трофеи

Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че има за цел да спечели Шампионска лига през този сезон и не вижда смисъл да го крие.

През първия си непълен сезон начело на Челси, Тухел може да спечели не само Шампионска лига, но и ФА Къп, където "сините" се изправят срещу Манчестър Сити в събота.

В подготовката си за реванша от четвъртфиналите на Шампионска лига срещу Порто, Тухел ясно изрази намеренията си. Томас чувства, че отборът му е готов за победа.

"Ние сме в мача -реванши в четвъртфиналите на Шампионска лига и тук няма да намерите отбор, който не иска да стигне до полуфиналите.

Ние също сме на полуфиналите за ФА Къп и имаме възможност да стигнем до финала и ако стигнем до финала, ще имаме възможност да спечелим трофея.

Няма нужда да крием нищо. Културата и структурата на този клуб са свързани с печеленето на трофеи и победи в мач след мач. Културата, историята и духът на Челси ни задължават да направим това.

Тук съм, за да печеля трофеи. Тук съм, за да печеля мачове, което води до печелене на трофеи. Това искам от себе си, така че защо да казвам нещо друго? Ако искате да спечелите само след три или пет години, тогава аз не знам какво ти става.

Дойде време да се печелят трофеи. Можем да говорим за това с часове, но имаме мач и няма мач по-тежък от следващия. Няма по-трудно препятствие от най-близкото до вас и не можем прекалено да се увличаме в мечти и надежди", заяви Тухел.

  Сподели
393