Тухел: Ейбрахам не се прояви както искахме


Н. Гавазов

Тухел: Ейбрахам не се прояви както искахме

Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че нападателят Тами Ейбрахам не отговаря на очакванията му.

23-годишният Ейбрахам е най-добрият голмайстор на Челси през този сезон, като вкара 12 гола в 30 участия, но Тами все още не попада в заявката на "сините", след като излекува глезена си.

В пресата вече има слухове, че Ейбрахам, който сега е изложен на риск да пропусне Евро 2020, ще напусне Челси през лятото, но Тухел с нищо не може да помогне на Тами.

"Не мога да взема решения въз основа на личните цели на играчите. Целта на Кепа е да играе за испанския национален отбор, но това не може да повлияе на моите решения. Трябва да направя това, което смятам за най-добро за Челси.

Това бе труден период за Тами. Той започна два или три пъти и го сменихме на полувреме по тактически причини.

Той не се представи така, както ние искаме и изискваме от него. След това се контузи, загуби ритъма си и способността да се бори за място в отбора.

Това е определящата част на сезона и привеждането на контузени играчи във форма не е лесно. Можем да направим само три замени и това е много важно нещо, тъй като в повечето случаи три смени означават, че можете да направите само две - спестявате последната в случай на травма.

Всичко е в ръцете на Тами, всичко зависи от него. Имаме 22 полеви играчи и е много трудно да изберем 18 от тях за мачове от Висшата лига.

Когато играете в атакуваща позиция, можете да окажете огромно влияние върху играта, дори да прекарате няколко минути на терена. Искаме много от Тами, той изисква много от себе си", заяви Тухел.

  Сподели
282