Дарби Каунти ще има нов собственик


Н. Гавазов

Дарби Каунти ще има нов собственик

Дарби Каунти ще има нов собственик, след като беше даден ход на сделка с испанската компания No Limits Sports Limited, която е собственост на испанския бизнесмен Ерик Алонсо. Прехвърлянето на акциите, което трябва да бъде одобрено от собствениците и директорите на клубовете от Футболната лига, трябва да бъде разрешено в близко бъдеще.

"ФК Дарби Каунти прави това изявление, за да потвърди, че е постигнато окончателно споразумение за закупуване на клуба от No Limits Sports Limited", се казва в изявлението на клуба.

Алонсо, който преди време работи като съветник в Шефилд Уензди, обяви като огромна привилегия да вземе контрола върху клуб като Дарби Каунти. Той добави, че Уейн Рууни, който в момента е мениджър, ще остане на позицията си.

"Очакваме с нетърпение момента, в който ще работим с Уейн Рууни и неговия екип и ще направим всичко възможно, за да подкрепим визията и амбицията на клуба", заяви Алонсо.

Шейх Халед бин Зайед ал Нехаян- милиардер от столицата на ОАЕ Абу Даби, имаше сериозен интерес през 2020-а година да купи клуба, но така и не се случи подобно нещо.

  Сподели
164