Пти: Бих изгонил половината играчи от сегашния Арсенал


Н. Гавазов

Пти: Бих изгонил половината играчи от сегашния Арсенал

Бившият футболист на Арсенал и френския национален отбор Емануел Пти оцени настоящата позиция на "артилеристите".

"Мисля, че основната им грешка през последните години е глупавата им трансферна политика. Добре, това е въпрос на пари. Те нямат средствата на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити, но не са толкова далеч от тези клубове. Арсенал все още има възможности да привлича  големи играчи. Но начинът, по който харчеха парите си през последните 6-7 години ...

Кой ръководи този процес? Просто питам: кой отговаря за тези решения? Има ли значение думата на мениджъра, тов отговорност ли му е? Или някой от Борда на директорите? Не разбирам какъв тип играчи купуват, особено в защита.

Опитвам се да не реагирам вече толкова емоционално, когато гледам Арсенал. Опитвам се да се дистанцирам и да оставя емоциите си настрана. Гледам на тях като на обикновен отбор. Трябва да си кажа: не очаквайте нищо добро от тях днес. Ето как се чувствам към тях сега.

Ако отнемете името Арсенал и просто погледнете тези играчи ... Те са посредствени. В края на сезона, на мястото на клуба, Артета, Борда на директорите, честно казано, щях да изгоня половината играчи. Говоря искрено", заяви Пти.

  Сподели
360