Де Брюйне зарадва феновете на Ман Сити


Н. Гавазов

Де Брюйне зарадва феновете на Ман Сити

Полузащитникът на Манчестър Сити Кевин Де Брюйне подписа нов договор с клуба си до лятото на 2025 година.

Сити похарчи 55 млн. паунда за привличане на Де Брюйне от Волфсбург през август 2015 г. и оттогава не съжалява за тази инвестиция в плеймейкъра, който преди това не успя да се наложи в Челси.

През петте си сезона и половина на "Етихад“ Кевин спечели  две титли във Висшата лига, ФА Къп и четири купи на Лигата.

През този сезон 29-годишният белгиец също се представя на най-високо ниво, вкарвайки осем гола и давайки 16 асистенции, което позволява на "гражданите“ да претендират и за четирите налични трофея.

Снощи Де Брюйне откри резултата в мача от  Шампионска лига срещу Борусия Дортмунд и участва в комбинация, увенчана с победен гол на Фил Фоден (2: 1). А днес  Кевин зарадва още повече феновете на своя клуб, след като сключи ново четиригодишно споразумение с увеличение на сегашната си заплата от 300 хиляди лири на седмица.

Имайте предвид, че преговорите за нов договор на Де Брюйне не бяха най-лесни и се проточиха, както заради пандемията на коронавируса, така и заради ареста на агента на  Кевин. През последните месеци играчът лично комуникира с клуба за удължаване на сътрудничеството.

"Не можех да бъда по-щастлив. Откакто се присъединих към Сити през 2015 г., аз се чувствам като у дома си. Обичам нашите фенове, семейството ми се намира в Манчестър и много подобрих играта си.

Този клуб е посветен на успеха. Клубът ми дава всичко необходимо, за да играя най-добре, така че лесно се реших за нов договор. Играя най-добрия си футбол в кариерата си и наистина вярвам, че това не е границата.

С Пеп (Гуардиола) виждаме футбола по един и същи начин. Такъв род отношения с треньора са толкова важни за мен, затова целите ни са напълно еднакви и искаме едно и също нещо.

В момента единственият ми акцент е върху успешното завършване на кампанията. Засега резултатите и представянето ни са отлични, но трябва да сме сигурни, че ще завършим с трофеите, които заслужаваме", заяви  Де Брюйне.

Белгиецът изигра 253 мача за Сити, вкара 64 гола и даде 105 асистенции.

  Сподели
407