Киоун: Мартинели трябва да играе вместо Обамеянг


Н. Гавазов

Киоун: Мартинели трябва да играе вместо Обамеянг

Бившият защитник на Арсенал Мартин Киоун смята, че Габриел Мартинели трябва да замести капитана на "артилеристите" Пиер-Емерик Обамеянг.

"Артета  трябва да вземе важно решение за своя капитан. Той даде пример, като отстрани  Пиер-Емерик Обамеянг от дербито на Северен Лондон. Обамеянг трябваше да започне срещу "шпорите", но закъсня и се оказа извън играта.

Не трябва ли Артета да го отстрани от състава за такава лоша игра, както срещу Ливърпул? Ако му остане верен, той рискува да загуби уважението на отбора.

Време е да пусне 19-годишния Габриел Мартинели. Той е твърде добър, за да седи на пейката. Съотборниците му го виждат на тренировките и знаят на какво е способен. Те са объркани от постоянното му отсъствие. Знам това.

Използвай го отляво. Използвай 19-годишния Букайо Сака отдясно. Пусни Емил Смит Роу в стартовия състав. Тогава имате отбор, който може да създаде проблеми на опонентите ви. Имаше твърде много пътници срещу Ливърпул.

Те имаха Обмеянг отляво, Александър Лаказет в центъра и Никола Пепе отдясно. Това са трите най-скъпи покупки в историята на клуба, но им липсваше енергията и стремежът на Смит Роу и Сака.

Играчите на Арсенал нямат време да се самосъжаляват. Те трябва да се реабилитират срещу Славия, която отстрани Лестър и Рейнджърс от Лига Европа.

Артета  трябва да вземе големи решения и те трябва да бъдат правилни“, пише Киоун в своята колона Daily Mail.

  Сподели
127