Гуардиола допусна, че Ман Сити може да похарчи 100 млн. за играч


Н. Гавазов

Гуардиола допусна, че Ман Сити може да похарчи 100 млн. за играч

Кормчията на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола похвали нападателя на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд и призна, че клубът му ще похарчи над 100 милиона британски лири за играч в бъдеще.

В  петък Гуардиола заяви, че неговият клуб не може да си позволи цената за Холанд, обявена от пресата.

Говорейки преди първия четвъртфинален мач в Шампионска лига срещу Борусия, Гуардиола се изказа по съвсем различен начин, давайки ясно да се разбере, че трансферът на Ерлинг все още може да се случи.

"Този клуб реши, че засега няма да харчи близо 100 милиона паунда за играч.

Може би ще се случи в бъдеще, ако клубът реши, че е необходимо да се укрепи отборът за следващите 5-10 години. Решихме, че засега няма да правим това и следователно не го направихме. Може би в бъдеще.

Когато похарчите много пари за един играч, това не ви дава предимство по отношение на победата. Футболът е отборна игра, всеки изпълнява своята част. Състезанията не се печелят индивидуално, а с всички играчи.

Той (Холанд) е изключителен, но за мен е неподходящо да говоря за него. Изпълнението му говори само за себе си. Той може да вкарва с десния крак, левия крак, след контраатаки, от наказателното поле, с глава. Той е страхотен нападател и всички знаят това. Не е задължително да бъдеш треньор - дори слепецът може да разбере, че е добър нападател", заяви Гуардиола.

  Сподели
129