Ман Сити вади 200 милиона за Грилиш и Холанд


Н. Гавазов

Ман Сити вади 200 милиона за  Грилиш и Холанд

Манчестър Сити ще купи едновременно плеймейкъра на Астън Вила Джак Грилиш и нападателя на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд, което ще изисква сума от около 200 милиона паунда.

Решавайки да не чака края на сезона, Сити официално обяви миналия понеделник, че изтичащият договор на Серхио Агуеро няма да бъде подновен.

Обявявайки скорошната раздяла с Агуеро, Сити е още по-решителен в намерението си да придобие нападател -голмайстор през следващото лято. А явният претендент за наследник на Серхио е 20-годишният Холанд, с 39 гола в 38 участия през този сезон за клуба и норвежкия национален отбор.

Алф-Инге Холанд, бащата на Ерлинг е играл едновременно за Сити и тази връзка допълнително увеличава шансовете на клуба от "Етихад" да получи звезда на Борусия Дортмунд. Предполага се, че обтегнатите отношения между мениджъра на "гражданите" Хосеп Гуардиола и агента на играча Мино Райола няма да са проблем.

Според източници, близки до лагера на лидера във Висшата лига, Сити ще направи още едно гръмка покупка през това лято. Гуардиола наистина иска да види Грилиш  в отбора си, който явно е надскочил нивото на Вила.

Риад Марез, Илкай Гюндоган и Кевин Де Брюйне ще бъдат на 30 в началото на следващия сезон, а 25-годишният Грилиш вижда в Гуардиола добър вариант за подмладяване на състава, без да губи качеството.

Съобщава се, че Сити е увеличил интереса си към Грилиш през последните седмици, а "Етихад" е уверен, че ще бъде постигнат компромис с Вила, въпреки че клубът от  Бирмингам няма нужда да продава Джак благодарение на богатите си собственици.

  Сподели
322