Рууни се отпуши и повали Вила


Т. Михайлов

Рууни се отпуши и повали Вила

Манчестър Юнайтед победи с 3:1 Астън Вила в двубой от 25-ия кръг на Висшата лига и запази преднината си от 5 точки пред преследвача Арсенал. В герой за “червените дяволи” се превърна Уейн Рууни, който отбеляза два гола. Страхотно попадение на Видич донесе спокойствие на 18-кратните шампиони, които бяха допуснали гол на Дарън Бент малко преди това.

Срещата започна по перефектен начин за Юнайтед като още в 50-ата секунда Уейн Рууни откри. Едвин ван дер Сар изведе с дълъг пас английския национал, който овладя и с плътен шут наказа Брад Фридъл. Тимът на Сър Алекс запази контрол на срещата през цялата първа част, но Бербатов и Нани нямаха шанс. Реферът не отсъди и дузпа срещу португалското крило. В последната минута на полувремето обаче Нани намери прекрасно Рууни, който отблизо удвои.

Втората част също бе добра за Юнайтед, но малко изненадващо в 59-ата минута Дарън Бент намали останал сам срещу Ван дер Сар след грешка на защитата на домакините. Малко време трябваше обаче да се стигне до гол на успокоението на Неманя Видич. Рууни подаде на сърбина в наказателното поле и с фалцов удар защитника препарира Фридъл. В 70-ата минута Ашли Янг разтресе горната греда, но това беше последната добра възможност за гостите.

  Сподели
150