Ман Юнайтед възобнови интереса си към Дембеле


Н. Гавазов

Ман Юнайтед възобнови интереса си към Дембеле

Манчестър Юнайтед поднови интереса си към крилото на Барселона Усман Дембеле преди летния трансферен прозорец.

През 2017 г. Барселона придоби Дембеле от Борусия Дортмунд за 105 млн. евро (90 млн. паунда), но футболистът  най-вече разочарова феновете с нестабилната си игра и склонен към наранявания.

Изглежда обаче, че този сезон се оказва преломен за Дембеле, който е във върховна форма със седем гола и четири асистенции в Ла Лига и Шампионска лига за отбора на Роналд Куман.

Сега Барселона е нетърпелива да подпише нов договор с Усман, чийто настоящ трудов договор изтича през лятото на 2022 г. Трудната финансова ситуация на "Ноу Камп" и интересът на Юнайтед обаче могат да попречат на това.

Според каталунското издание Sport, "червените дяволи" са искали Дембеле миналото лято. Английският клуб щеше да наеме Усман с опция за изкупуване, но в последните дни на трансферния прозорец сделката пропадна поради факта, че играчът отказа да поднови договора си за 12 месеца.

Забележителният напредък на Дембеле накара Юнайтед да поднови интереса си. "Дяволите" вече информираха лагера на 23-годишния играч на френския национален отбор за своя план за действие.

Планът е в края на този сезон Юнайтед да направи предложение на Барселона да купи Дембеле, но ако испанският гранд откаже, "дяволите"  ще бъдат готови да изчакат още една година, за да подпишат с Усман като свободен агент.

Sport добавя, че Юнайтед е "най-заинтересованият клуб за  Дембеле", въпреки че ситуацията с договора на Усман привлича вниманието и на други европейски гиганти.

  Сподели
423