Инс даде съвет на Юнайтед за нападателите


Н. Гавазов

Инс даде съвет на Юнайтед за нападателите

Бившият играч на Манчестър Юнайтед Пол Инс разкри кого би избрал между нападателите Хари Кейн от Тотнъм и Ерлинг Холанд от Борусия Дортмунд.

Купуването на нападател е един от основните приоритети на Юнайтед за летния трансферен прозорец, а Кейн и Холанд са сред възможните цели на "червените дяволи".

Инс обаче вижда 27-годишния Кейн като по-малко печеливша инвестиция от 20-годишния Холанд, който дори не е достигнала своя връх.

"Мисля, че Манчестър Юнайтед се нуждае от чистокръвен нападател, който ще ви даде 25 гола за сезон. Единсон Кавани се справя доста добре и винаги е бил машина за отбелязване на голове, но е в края на 30-те си години.

Мисля, че на мястото на шефовете на Юнайтед, ако в момента ми представихте на сребърен поднос Хари Кейн и Ерлинг Холанд, щях да избера Холанд. Да не кажа, че Кейн е стар и бавен, но Холанд е по-млад и по-бърз.

Ако купите Хари Кейн в момента, той ще струва 80-90 милиона лири и ще поиска петгодишен договор, след което ще бъде над 30 години.

Когато купувате играч, винаги трябва да мислите как можете да го препродадете в бъдеще. Холанд е само на 20 и купувайки го сега за около 100 милиона британски лири, пак можете да го препродадете изгодно след пет години.

Кейн ви гарантира, че в негово лице ще получите доказан голмайстор по стандартите на Висшата лига. Той познава Висшата лига и вие знаете предварително, че ще ви даде 25 гола за сезон. Но мисля, че Холанд ще прави това във всеки клуб и всяка лига, плюс това само ще се подобрява", заяви Инс.

  Сподели
498