Оби Микел: Азар е талантлив, но много лош на тренировките


Н. Гавазов

Оби Микел: Азар е талантлив, но много лош на тренировките

Бившият полузащитник на Челси Джон Оби Микел, който сега играе за Стоук Сити, говори за работата с белгийското крило на Реал Мадрид Еден Азар.

"Винаги съм казвал, че Еден Азар е един от най-талантливите футболисти. Той имаше всичко - темпо, сила, умения, техника. В списъка с най-добрите играчи той беше точно зад Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Всичко би било възможно, ако той сам го искаше. Толкова бе добър.

Понякога той казваше за себе си: "Ако исках да бъда толкова готин, тогава щях да бъда. Не бих бил толкова добър като Меси, защото той е от друга планета, но мисля, че бих могъл да се доближа до Кристиано или дори да го надмина".  Но Азар не бе толкова отдаден на играта. Не се отдава напълно в тренировките. За да бъда честен, това е най-лошият футболист по отношение на работа на тренировки  от тези, с които съм играл.

Защо беше толкова зле? Никой не му казва нищо, защото бе много добър в мачовете. Можеше да се появи на терена в събота и да спечели мача за нас, да стане най-добрият в тази среща. Но в понеделник и вторник той идва да тренира и сякаш го нямаше. Той просто се разхождаше по терена.

Всички влизат в единоборства, удрят се, викат по време на тренировъчни мачове, но той не правеше нищо от това. Но на терена бе ясно колко е добър. Просто не е честно някои хора да получават толкова много талант", заяви Оби Микел.

  Сподели
277