Микел разказа за конфликта си с Конте


Н. Гавазов

Микел разказа за конфликта си с Конте

Бившият полузащитник на Челси Джон Оби Микел заяви, че решението му да се състезава на Олимпийските игри е сложило край на кариерата му на "Стамфорд Бридж".

Антонио Конте, оглавявайки Челси през 2016 г. призова Микел да се откаже от мястото си в националния отбор на Нигерия за Олимпийския турнир.

Джон Оби обаче постъпи по своему и помогна на нигерийците да спечелят бронзови медали в Рио де Жанейро. В резултат опитният халф пропусна подготовката за новия сезон и не успя да възстанови отношенията си с Конте, което го принуди да замине  за Китай през януари 2017 г.

"Бях повикан в националния отбор и това бе мечта за мен. Всеки мечтае да участва в Олимпийските игри. Да, като играчи искаме да спечелим Шампионска лига и Световно първенство, но Олимпийските игри са много важен турнир.

Конте просто дойде при мен за пет минути и каза, че трябва да направя избор. Той каза: "Ако си тръгнеш, няма да си част от този отбор". Тогава говорих с клуба и казах, че искам да напусна с уважение, като се вземат предвид заслугите ми към тях и от колко време съм при тях.

Затова напуснах и тогава се почувствах наказан за това. Напълно спрях да попадам в заявките на отбора за мачовете.

Смешното е, че точно преди отварянето на трансферния прозорец през януари, той (Конте) се приближи до мен и поиска среща. Това се случи, след като аз, един от старите играчи в отбора, тренирах в продължение на месеци сам по неговата воля!

Той се опита да ми каже: "Нека се помирим, имам нужда от теб в отбора, да го оставим това, бла, бла, бла!". Аз казах нещо като: "Шегуваш ли се?! Сериозно ли, по дяволите?!". Той знаеше, че искам да си тръгна. Станах и излязох от стаята. Не можеш да се отнасяш към хората толкова неуважително.

Нямах търпение прозорецът да се отвори, за да си тръгна. Говорих с ръководството и обясних, че определено трябва да напусна. Те се съгласиха и ме разбраха", заяви Микел.

  Сподели
386