Джерард може да отнеме работата на Моуриньо в Тотнъм


Н. Гавазов

Джерард може да отнеме работата на Моуриньо в Тотнъм

Мениджърът на Рейнджърс Стивън Джерард се разглежда от Тотнъм като замяна на Жозе Моуриньо.

Тотнъм ще има възможността да спечели първия си трофей от 2008 г. през следващия месец, но изходът от финала за Купата на лигата срещу Манчестър Сити няма да окаже особено влияние върху бъдещето на Моуриньо.

Това, от което всъщност зависи бъдещето на Жозе е попадането в Шампионска лига през следващия сезон. След сензационното напускане на Лига Европа, "шпорите" могат да направят това само чрез спечелване на място в топ 4 на Висшата лига.

След победа с 2:0 над Астън Вила предната вечер, Тотнъм изостана само на три точки от четвъртия Челси, но ако Моуриньо не успее, президентът на клуба Даниел Леви ще бъде готов да предприеме решителни действия.

Леви вече състави списък на заместниците на Моуриньо и гледа на Брендън Роджърс от Лестър като на идеалния кандидат.

Лестър обаче, както и Тотнъм, участват в борбата за попадане в топ 4 и ако "лисиците"  получат билет за Шампионска лига, а "шпорите" - не, тогава ще е много трудно да получат Роджърс, който печели 10 милиона паунда годишно според изчислен до юни 2025 г. договор.

Леви разглежда като алтернативи Юлиан Нагелсман от РБ Лайпциг и Джерард, макар че функционерът е обезпокоен от скромния опит на двамата специалисти.

Джерард е мениджър на Рейнджърс от 2018 г., като по-рано този месец отпразнува титлата в шотландската Висша лига. Стивън е смятан за вероятния наследник на Юрген Клоп в Ливърпул, но "червените" не планират да сменят наставника си до 2024 г., а дотогава бившият капитан на Ливърпул би било добре да натрупа треньорски опит в английската Висша лига.

Изданието добавя, че Диего Симеоне от Атлетико и бившият наставник на Ювентус Масимилиано Алегри чрез посредници също са проявили известен интерес към работата с Тотнъм.

  Сподели
509