Тотнъм уволнява Моуриньо при отсъствие от ШЛ


Н. Гавазов

Тотнъм уволнява Моуриньо при отсъствие от ШЛ

Жозе Моуриньо ще бъде уволнен от поста си на мениджър на Тотнъм, ако не осигури на своя клуб билет за Шампионска лига през следващия сезон.

Тотнъм завърши европейската си кампания предния ден, като сензационно загуби с 3: 0 от Динамо Загреб и напусна Лига Европа на 1/8-финалите.

Така попадането в топ 4 на Висшата лига остава единственият начин за "шпорите"  да се класират за Шампионска лига, участието в която е от голямо значение за лондонския клуб, който силно е засегнат от пандемията от  коронавируса.

Ако Моуриньо не изпълни приоритетната задача, той няма да бъде спасен дори и да спечели Купата на лигата, на чийто финал Тотнъм ще играе срещу Манчестър Сити следващия месец.

Според Daily Mail, "шпорите"  вече търсят заместник на Хосе, виждайки Юлиан Нагелсман от РБ Лайпциг като идеален кандидат за поста.

Издръжката на Нагелсман би струвала само на Тотнъм £ 6 милиона годишно, в сравнение с 13-те милиона £, които "шпорите"  плащат на Моуриньо.

Брендън Роджърс от Лестър може да бъде друг кандидат за заместник на Жозе, но попадането на "лисиците" в Шампионска лига би направило този треньорски трансфер малко вероятен.

Daily Mail добавя, че в случай на уволнение на Моуриньо, чийто договор изтича след две години, Тотнъм ще може да плаща обезщетение на месечна база, а не чрез една голяма сума.

  Сподели
263