Моуриньо: Срамно е, че съдиите не дават интервюта


Н. Гавазов

Моуриньо: Срамно е, че съдиите не дават интервюта

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо коментира поражението на "шпорите"  в мача от 28-ия кръг на Висшата лига срещу Арсенал (1: 2).

"Срамно е, че съдиите не са задължени да дават интервюта след мачове.

Играхме много зле през първото полувреме. Резултатът 1:1 не бе справедливо отражение на първата половина на мача. Бяхме бледи, лошо се защитавахме, не действахме в  контраатака и не пресирахме правилно. Някои важни играчи останаха незабележими.

През второто полувреме имахме какво да подобрим. Това направихме, а след това и дузпата, оставяйки едни въпроси. Но е невъзможно да се получат отговори на тях, тъй като съдиите не казват нищо. Нито главният съдия на мача Майкъл Оливер, нито Пол Тиърни, който работи за VAR, няма да кажат нищо. Според Кевин Френд, който е резервният рефер, Оливер му е казал, че е взел твърдо решение по този епизод, а VAR не иска да отиде срещу него.

През второто полувреме играта бе под наш контрол. Направихме промени в схемата и състава, за да се опитаме да спечелим мача, а след това имаше отстраняване след втория жълт картон за Ерик Ламела. Това означава, че последните 20 минути мачът се игра с числено предимство на Арсенал. Трудно е, когато отбор от 10 души се опитва да получи положителен резултат за себе си, играейки срещу 11 противника.

Това, което виждам от пейката, поначало е просто мое усещане. Бях на 40-50 метра от епизода. Но след това гледах повторението на таблета. Понякога съдиите изпитват трудности. Мисля, че това не е дузпа. Ако някой има различно мнение, това трябва да е един от големите фенове на Арсенал със сезонен билет. Това е единственото нещо, което може да помогне да се види нарушение на правилата в този момент, тъй като това говори за страстта на човека. Освен това не приемам различна гледна точка, тъй като това е очевидната  гледна точка.

Ако футболистите не могат да играят по-добре, това е само защото не могат да играят по-добре. Аз съм част от отбора, така че съм виновен точно толкова през първото полувреме, колкото и играчите. Но е много добре, че подобрихме играта си през второто полувреме. Играчите се уморяват, треньорите се уморяват, може би и съдиите се уморяват. Твърде често Майкъл Оливер дава дузпи срещу моите отбори. Така бе в Челси и Манчестър Юнайтед, а сега и в Тотнъм", заяви Моуриньо.

  Сподели
276