Торес поиска официално да си тръгне от Ливърпул


Н. Гавазов

Торес поиска официално да си тръгне от Ливърпул

Ливърпул официално потвърди, че нападателят Фернандо Торес е подал писмена молба за трансфер. Както вчера FUTBOL TV вече съобщи, испанският национал не се чувства вече щастлив на „Анфийлд", защото шансовете за спечелване на някакъв трофей с „червените" е нищожен, а още по-малка е вероятността отборът да играе догодина в Шампионска лига и дори в Лига Европа.

„В петък вечер Фернандо Торес подаде писмена молба да бъде обявен за трансфер, на която Ливърпул отговори с отказ. Фернандо има дългосрочен контракт с клуба и ние очакваме, че той ще продължи да бъде предан на Ливърпул и неговите запалянковци така, както и когато беше сключен договора", се казва в официално изявление на „мърсисайдци".

Както е известно, сутринта в петък Ливърпул получи предложение от Челси за закупуване на Торес срещу сумата от 35 милиона паунда, което „червените" отхвърлиха веднага. Според източници вътре в клуба от „Стамфорд Бридж", Роман Абрамович е готов през уикенда да направи ново предложение до Ливърпул, като предлаганата сума за звездата ще бъде 45 милиона паунда. В същото време, още вчера Торес призова клуба си да „обърне по-сериозно внимание" на офертата на Челси, а вечерта е подал и молба да бъде трансфериран.

 

  Сподели
100