Анри: Утопия е да тренирам Арсенал или Барселона


Н. Гавазов

Анри: Утопия е да тренирам Арсенал или Барселона

Легендарният нападател на Арсенал и Барселона Тиери Анри говори за възможната работа като наставник  в един от тези отбори.

"Вижте, ако попитате фен на Арсенал дали някой ден иска да тренира любимия си клуб, той ще каже "да". Ако попитам фен дали иска някой ден да вкара за Арсенал, той казва да. Когато обсъждаме такива неща, всичко това е утопия. Хората се увличат, когато казвам, че това е моят клуб, но аз го имам в кръвта си - аз съм фен на Арсенал.

Така че, ако ме попитате дали искам да ръководя Арсенал един ден, отговорът ми е да. Ако ме попитате дали искам да отговарям за екипировката в Арсенал, ще кажа да. Ако ме попитате дали бих искал да кося тревата за Емирствата, отговорът ми е да.

Да, спя и виждам как работя за доброто на Арсенал. Но когато се събудите, реалният свят е наоколо. Бих ли искал да тренирам Арсенал? Да. Бих ли искал да тренирам Барселона? Да. Бих ли искал да играя отново за Арсенал? Да, но реалността е, че не мога!

Все още изучавам основите на треньорската дейност. Искам да бъда в полза на отбора, който ще тренирам. Фокусиран съм върху това, което е под моя контрол, а останалото е утопия", заяви Анри.

Тиери Анри игра за Арсенал от 1999 до 2007 г. и от януари до февруари 2012 година. Именно от Арсенал той се премести в Барселона през 2007 г., след което проведе три сезона на "Камп Ноу".

  Сподели
351