Фернандеш: Висшата лига е маратон


Н. Гавазов

Фернандеш: Висшата лига е маратон

Халфът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш коментира мнението на феновете и експертите, че играе несигурно в мачовете с отбори от "голямата шестица“ на  Висшата лига.

"Не знам хората какво имат предвид под "първите шест“. Това са отборите, които са сред първите шест в таблицата или са исторически големи отбори? Вкарвам и асистирам в някои мачове с такива противници. Например вкарах гол срещу Тотнъм този сезон, но някои хора казват, че дузпите не се броят.

Знам, че хората очакват Бруно Фернандеш да вкарва или асистира във всеки мач, защото когато дойдох във Великобритания, веднага започнах да играя много добре. И най-важното е, че искам да го правя. Но като играч не ме интересува дали ще вкарам срещу топ 6 или срещу останалата част от Висшата лига. Гледам на всеки мач по един и същи начин. И мисля, че английската Висша лига не е спринт, а маратон. Така че няма нужда да вкарвате или печелите само в срещи с голямата шестица - трябва да вкарвате и да печелите срещу всички", заяви  Фернандеш.

  Сподели
271