Лестър се върна към победите в Брайтън (видео)


И. Ангелов

Лестър се върна към победите в Брайтън (видео)

Брайтън прие Лестър Сити в срещата от поредния двадесет и осми кръг на английската Висша лига. Днес на "Амекс Стейдиъм" домакините поведоха, а "лисиците" обърнаха до 2:1, с което събират 53 точки на второто място в лигата, 2 над Манчестър Юнайтед, който ще е с мач по-малко.

В 10-ата минута днес Брайтън поведе чрез Лалана когато Лестър загуби топката след един тъч и Мопе се придвижи напред, справи се с двама бранители и намери Лалана, който заблуди Шмайхел и стреля ниско за 1:0. В 40-ата минута англичанинът можеше да вкара отново, но бе спрян от гредата. 3 минути след това Мопе успя да вкара отново през Шмайхел, но голът бе отменен поради засада.

Брайтън контролираше събитията в първото полувреме, но Лестър започна по-агресивно второто. Така в 62-ата минута Тилеманс с прекрасно подаване изведе Ихеаначо и той копна топката над Санчез за 1:1. В 80-ата минута Лалана отново бе близо до гол, но в крайна сметка Лестър стигна до гола отново. Това стана в 87-ата минута когато корнер на Олбрайтън бе пратен в полето, вратарят излезе, но се размина с топката и Амарти вкара на празна врата за 2:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
193