Преговорите между Бенфика и Челси за Давид Луиш бяха прекратени


Н. Гавазов

Преговорите между Бенфика и Челси за Давид Луиш бяха прекратени

Преговорите между Бенфика и Челси относно евентуален трансфер на Давид Луиш пропаднаха окончателно, след като двете страни така и не се разбраха помежду си. Както е известно, португалският гранд настояваше да получи за звездата си сумата от 21 милиона паунда, докато „сините" предлагаха да платят не повече от 17 милиона паунда, а останалите пари по-късно, под формата на „добавки". В сделката бе включен полузащитникът на лондончани Неманя Матич, чиято цена се определя на 4,5 милиона паунда, което според „аристократите" отговаряше напълно на исканията на португалците. Именно поради Челси се отказа от първоначалния вариант в сделката да участва Слободан Райкович.

„Преговорите между Бенфика и Челси, с оглед на евентуален трансфер на Давид Луиш приключиха днес без споразумение между страните", се казва в официално изявление от страна на Бенфика.

Давид Луиш бе приоритет номер 1 за Челси през настоящия трансферен прозорец, който затваря в понеделник, след като стана ясно, че ръководството на „сините" дори е подало документи в съда за получаване на разрешително за работа на бразилеца. Бенфика първоначално поиска 34 милиона за своя защитник, но след като стана ясно, че няма други кандидати се съгласи да намали цената с 8,5 милиона паунда.

 

  Сподели
107