Челси вади още по-грандиозна оферта за Торес


Н. Гавазов

Челси вади още по-грандиозна оферта за Торес

Челси е твърдо решен да подпише с Фернандо Торес преди края на трансферния прозорец и ръководството на „сините" е готово да представи утре нова оферта от 45 милиона паунда за нападателя на Ливърпул. Както е известно, вчера клубът от „Анфийлд" отклони предложението от 35 милиона паунда на шампионите за своята звезда, заявявайки в официално обръщение, че Фернандо не се продава.

Показателното е, че Торес има в договора си клауза, според която срещу 50 милиона паунда може да развали договора си с „червените" и специалистите смятат, че Абрамович, който е почитател на испанският национал може да се изкуши и да се възползва от тази клауза.

В същото време стана ясно, че Торес не се чувства напоследък щастлив в Ливърпул, защото шансовете за спечелване на някакъв трофей с „червените" е нищожен, а още по-малка е вероятността отборът да играе догодина в Шампионска лига и дори в Лига Европа. Според източник вътре в клуба, днес испанският нападател е призовал ръководството на клуба да „обърне по-сериозно внимание на офертата на Челси", с което е показал, че е готов да се раздели с Ливърпул. Най-вероятно Абрамович ще се възползва от това, че „мърсисайдци" желаят силно Суарес, а в същото време нямат достатъчно пари, за да го закупят. С продажбата на Торес обаче, това може да стане факт и по този начин да бъдат задоволени финансовите претенции на Аякс.

 

  Сподели
114