Ливърпул и Аякс възобновиха преговорите за Суарес


Н. Гавазов

Ливърпул и Аякс възобновиха преговорите за Суарес

В петък по обяд бяха възобновени преговорите между Аякс и Ливърпул за евентуалният трансфер на Луис Суарес. Както е известно, вчера преговорите бяха прекратени изненадващо от страна на холандския клуб, а ръководството му постави ултиматум на „мърсисайдци", че евентуална сделка по отношение на уругвайския национал може да има до събота, като след този ще бъдат прекратени всякакви контакти и отборът ще се съсредоточи върху подготовката си във вътрешното първенство.

Стана ясно също така, че до този момент Ливърпул е предложил 12,5 милиона евро за звездата, въпреки, че Аякс поиска първоначално 30 милиона, а след това намали цената на 25 милиона евро. Неофициални източници съобщиха също така, че амстердамският гранд е склонен на още по-голям компромис - да се съгласи на 20 милиона евро, но раздразнение буди реакцията на главният преговарящ от страна на англичаните Дейвид Комоли, който от самото начало на преговорите не е изменил позицията си.

Според специалистите, това означава, че новият собственик на клуба от „Анфийлд", въпреки, че обеща да развърже кесията си за нови играчи, едва ли е осигурил с финансови средства ръководството и в момента причината Комоли да не е склонен на компромиси е това, че не разполага с повече средства за трансфери.

 

  Сподели
119