Артета вижда предимство за Тотнъм преди дербито


Н. Гавазов

Артета вижда предимство за Тотнъм преди дербито

Мениджърът на Арсенал Микел Артета се оплака, че Тотнъм има предимство пред отбора му преди  дербито на  Северен Лондон.

Арсенал и Тотнъм ще се изправят на 14 март на "Емирейтс"  във Висшата лига. А само три дни по-рано двата отбора ще изиграят първите си мачове от 1/8-финалите на Лига Европа.

"Артилеристите“ ще имат изморително пътуване до Атина, където ще играят с Олимпиакос, докато "шпорите“, които първоначално също трябваше да играят като гости, ще приемат Динамо Загреб.

Факт е, че УЕФА смени местата за провеждане на първия и втория мач на Тотнъм, така че два отбора от един и същи град да не играят у дома в една и съща вечер. Според Артета това е несправедливо към неговия отбор.

"Способността да се подготви за дербито у дома дава предимство на Тотнъм, но не можем да го променим. Можем да изразим недоволството си и трябва да го направим, защото искаме двата отбора да бъдат поставени на еднаква основа. Решението обаче вече е прието и това е, което имаме.

Абсолютно не искам да търся оправдания в навечерието на дербито, оплаквайки се: "О, те имат предимство". За това няма да направя това и нека това бъде нашето предимство“, заяви Артета.

  Сподели
143