Артета: Работата на Гуардиола е феноменална


Н. Гавазов

Артета: Работата на Гуардиола е феноменална

Мениджърът  на Арсенал Микел Артета сподели своите виждания за работата на Хосеп Гуардиола като наставник на Манчестър Сити.

"Не можем да сравняваме Арсенал и Манчестър Сити. Това, което "гражданите" правят при Гуардиола е феноменално. И това може да се каже не само за този сезон, но и за цялата работа на Хосеп след пристигането му в Ман Сити. Радвам се да видя как Сити  поддържа невероятно ниво на работоспособност, глад за победа и качество на показаната игра.

Трябва да сме благодарни за възможността да се наслаждаваме на това във Висшата лига. Не става въпрос дори за това как играе Манчестър Сити. Става въпрос за техния характер, настроение, глад, как играчите от световна класа се носят  след топката. Това е невероятно. Хосеп постига това във всеки отбор, а играта на неговия Сити е просто приятна за гледане“, заяви Артета.

Микел Артета беше асистент на Хосеп Гуардиола в Манчестър Сити от юли 2016 г. до декември 2019 г. През това време "градците“ на два пъти станаха победители във Висшата лига.

  Сподели
219