Клоп: Трябва да дадем отговори на всички въпроси на Челси


Н. Гавазов

 Клоп: Трябва да дадем отговори на всички въпроси на Челси

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп сподели очакванията си за централния мач от 29-ия кръг на  Висшата лига срещу Челси.

"Вече видяхме, че новият Челси има ясна идея. Идеята е да се контролира топката и да се сменят тактическите формации. Томас Тухел веднага започна да постига желаните резултати, но също така успя да научи повече за своя екип. Той се промени много в играта на "сините". Техният отбор направи крачка напред и сега трябва да играем с него. Ще бъде много интересно.

Доста е трудно да притежаваш топката повече от Челси. Ще го кажа така: в четвъртък трябва да играем успешно във всяка линия, за да постигнем резултат. Трябва да се защитаваш, когато те движат топката, да работиш усилено във всяка част от терена. Когато имаме топката, не е, че ще се изправим пред дълбока защита и няма да имаме топката през цялото време. Те ще се защитават въз основа на ситуацията на терена и ще търсят пространство за бързи контраатаки.

Това не означава, че ще е необходимо да проявим специално търпение. В някои моменти да. Но ще е необходимо да се работи по-активно, да се прояви креативен подход, както и желание да се играе в защита. Необходимо е търпение.

Челси е топ отбор, много взискателен към своите противници. Трябва да сме сигурни, че имаме отговори на всички техни въпроси", заяви Клоп.

Срещата между Ливърпул и Челси ще се проведе на 4 март на стадион "Анфийлд" в Ливърпул.

  Сподели
194