Фарке: Знам, че Гуардиола следи Норич


Н. Гавазов

Фарке: Знам, че Гуардиола следи Норич

Мениджърът на Норич Сити Даниел Фарке говори за приятелските си отношения с наставника на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола.

"Разбира се, Хосеп е един от най-добрите треньори в света, ако не и най-добрият. Много харесвам неговия подход, стила му и начина, по който влияе върху играта на отборите си. Той е фантастичен треньор и голямо вдъхновение за огромен брой хора в нашия занаят.

Гуардиола винаги е изпреварвал времето си. Играеше с фалшива деветка, когато никой не се сещаше за фалшива деветка. Използваше контрапреса, когато всички говореха само за натиск. Той игра с централни защитници, вдигайки ги в атаки в полузащитата, когато никой дори не се замисляше за това.

Затова той винаги е бил чудесен източник на вдъхновение за много, много треньори. И той определено е треньор от световна класа. Имам късмет, защото мога да кажа, че имаме наистина добри и близки отношения с него.

Знам, че той следи много отблизо Норич Сити. Самият той ми каза, че харесва начина, по който играем. Ако един от най-добрите треньори в света харесва това, което правите начело на отбор, то това е добре и за мен, и за клуба", заяви Фарке.

Норич събра  70 точки в 33 мача и заема  първо място в Чемпиъншип.

  Сподели
271