Клубове от ВЛ следят ситуацията с Ейбрахам


Н. Гавазов

Клубове от ВЛ следят ситуацията с Ейбрахам

Няколко клуба от Висшата лига наблюдават ситуацията с нападателя Тами Ейбрахам в Челси.

23-годишният футболист  бе един от любимците на Франк Лампард, но при новия мениджър на Челси Томас Тухел вече не се радва на същото доверие.

Тами се е появявал само три пъти в стартовия състав на "сините" под ръководството на Тухел във Висшата лига и всичките три пъти Томас го замени или през първото полувреме, или на полувремето.

За мача от последния уикенд срещу Манчестър Юнайтед, Тухел изобщо не включи Ейбрахам в заявката, като даде да се разбере, че Тами изостава не само от Оливие Жиру и Тимо Вернер, но дори и от Кай Хаверц.

Положението на Ейбрахам се влошава от две обстоятелства. Първо, това са плановете на Челси да купи нападател като Ерлинг Холанд от Борусия Дортмунд през лятото. Второ, Тами има само две пълни години от настоящия си договор.

Недостигът на игрови минути не води до договаряне на нова сделка и миналата седмица The Athletic съобщи, че Тами няма да обсъжда удължаването на сътрудничеството със "сините“, докато този сезон не приключи.

Според Daily Star и The Telegraph,  ситуацията с Ейбрахам е привлякла вниманието на клубове като Уест Хем, Лестър, Брайтън и Астън Вила. Също така не е изключен интересът към Тами от Европа - например от Ювентус, ПСЖ или Борусия Дортмунд.

  Сподели
155