Клоп призна какво не е посмял да направи със защитата


Н. Гавазов

Клоп призна какво не е посмял да направи със защитата

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че кризата с контузиите в центъра на защитата  "е променила всичко" за отбора му през този сезон.

Напомняме, че решавайки да започне този сезон само с трима централни защитници, Клоп скоро загуби заради тежки контузии Върджил Ван Дейк и Джо Гомес, към които след това се присъедини и Жоел Матип.

Клоп бе принуден да спусне полузащитниците на Фабиньо с Джордан Хендерсън в центъра на отбраната, но те също се контузиха. Това накара Юрген спешно да навлезе на трансферния пазар през януари, като подписа а Озан Кабак и Бен Дейвис.

Двамата новобранци, както и неопитният Натаниел Филипс и Рийс Джеймс, са пълният избор на защитници на Клоп в момента. Юрген дори се е замислял за преместване на Анди Робъртсън и Трент Александър-Арнолд в центъра на защитата, но след това е отхвърлил идеята.

"Мислех за това веднъж или два пъти, но в крайна сметка никога не посмяхме да го направим.

Когато загубите основните си централни защитници, това променя всичко във вашата игра: преминаване от защита в атака, формация, игра с топката, игра с подсигуряване.

Бяхме принудени постоянно да сменяме състава си, а различните комбинации от защитници означава, че играем по различен начин.

Обикновено нашите крайни защитници играят доста стабилно. Ако ги прехвърлите в центъра на отбраната, тогава други ще играят по фланговете и това е двойна промяна. Вероятно затова не посмях да направя това", заяви Клоп.

  Сподели
83